Olika mästerskap

Enduro är en fartfylld sport med utförare världen runt. Det finns en mängd tävlingar här hemma i Sverige som man kan delta i om man utför sporten. Men utöver detta finns det även tävlingar som kan göra dig till internationell mästare. Till exempel finns World Enduro Championship som har funnits sedan 1990. I tävlingen finns tre olika klasser (E1, E2 och E3) beroende på vilket slags fordon man använder sig av. Dessutom finns det speciella klasser för damförare och juniorer. Tävlingen innehåller åtta stycken två-dagarsturneringar som körs på olika platser i världen. Efter dessa lägger man sedan ihop deltagarnas totala poäng för att få fram en vinnare.

Även inom andra sporter så finns det en hel del olika tävlingar att delta i. Till exempel finns det världsmästerskap i flera stora sporter, där endast de allra bästa lagen platsar. En sådan sport är ishockey, där världens mest framgångsrika landslag möts en gång om året för att göra upp. Spelen som går under namnet ishockey-VM har spelats sedan 20-talet och har bjudit på en mängd historiska händelser och vinster. Det svenska laget har deltagit i spelen ett flertal gånger, vilket resulterat i en stor mängd medaljer. Inför spelen så får landslagens kapten välja ut vilka nationella spelare som man vill ha med och att få förfrågan om att representera sitt hemland i sådana sammanhang är en mycket stor ära.

Det är inte bara för atleterna själva som dessa tävlingar betyder en hel del, utan även för alla engagerade supportrar. Även om mästerskapen sker på andra sidan jorden så engagerar sig svenska hockeyfantaster i spelen genom att följa matcherna på tv. Eftersom hockey är en så pass stor sport i Sverige så visas ofta samtliga matcher från mästerskapet på tv, så att man kan ha full koll på samtliga lag. På vmhockey.se hittar du bland annat ishockey vm spelschema så att du kan hålla koll på när ditt favoritlag spelar, samt tabeller som uppdateras efter samtliga matcher.