Fartfyllda presenter och upplevelser

Födelsedagar är något vissa längtar efter och andra bävar inför. När det blir dags att köpa presenter till ett födelsedagsbarn börjar man en skattjakt. Ju äldre man blir desto större är chansen att man inte önskar sig något specifikt vilket gör det svårt att hitta den perfekta presenten. Det är inte kul att köpa mjuka presenter till varje födelsedag, och även om kläder är ett ont måste som många uppskattar att få i present så är det roligt att ibland ge något annat. Något som ingen förväntar sig att man ska ge. En överraskningspresent kan vara en upplevelse. Det är sällan man vet att man önskar sig en specifik upplevelse vilket gör det till en ännu bättre present. Här nedanför har vi därför sammanställt några olika upplevelser som kan passa bra som julklappstips eller liknande.

Fallskärmshoppning
Denna typ av upplevelse ges till många när de firar 40 år fyllda. Få saker är lika spännande som fallskärmshoppning. Det är befriande att segla över landskapet utan ett flygplan som skyddar mot de kraftiga vindarna. Även om man är höjdrädd så är detta en fantastisk upplevelse att själv uppleva och även ge bort i present.

Go-kart
Föredrar man att ha fötterna på jorden så är go-kart en rolig upplevelse att ge bort. Oftast ger man bort denna upplevelse tillsammans med flera andra där alla ska köra go-kart tillsammans. Det är roligare att åka go-kart med motståndare än helt själv. Att åka go-kart är fartfyllt och intensivt. Vinnaren av go-kart race brukar få en medalj. Om man vill ge bort en gemensam present till flera så kan ett besök på go-kart banan passa bra som julklappstips till hela familjen eller kompisgänget.

Bungyjump
Är födelsedagsbarnet en våghals kan man alltid överraska med bungyjump. Fritt fall rakt ner mot marken för att sedan bli stoppad av en elastisk lina så att man studsar upp och ner ett tag innan man sedan hänger upp och ner mitt i luften. Det är mer intensivt än fallskärmshoppning och kan få de modigaste att tveka. Bungyjump är inget för den fega och osäkra. Det är en fartfylld och skrämmande upplevelse som man aldrig kommer att glömma.